Lehet igazad, de tanuld meg alázattal kimondani!

A kevélyen kimondott igazságokat senki sem szereti hallani. Ha alázattal és tapintható szeretettel mondják, sokkal szívesebben vesszük.

A szívedbe írt törvény, a főparancs. Nem külső kényszer, hanem belső késztetés. Engedj ennek a vágynak és akard hogy szenvedélyeddé váljon a szeretet!

Jézus sem a bűnös asszonyt, sem az őt vádló bűnösöket nem ítéli el. Azért jött, hogy felébressze a hitet az Atya törvények felett álló irgalmába.

Ne félj! Isten megengedi, hogy összetörjenek az álmaid, amiket magadról, házasságról, hivatásról, barátságról szőttél. Azért, hogy ne félj szeretni a valóságot, mert abban van jelen Jézus Krisztus!

Lehet igazad, de tanuld meg alázattal kimondani, mert nem te vagy az Igazság, hanem Jézus Krisztus. Csak ő és a tanítása tud teljesen szabaddá tenni.

Jézus ismeri és szereti az Atyát, és megteszi az akaratát. Minél jobban ismered Jézust, annál inkább szereted az Atyát. Minél jobban szereted az Atyát, annál inkább megtartod a tanításukat.

Jézus Krisztus meghalt önmagának, hogy mindenben az Atyának élhessen. Ebben követték a szentek, hogy annak élhessenek, aki meghalt értük. Te is meghívott szent vagy, kövesd a példájukat!

Jézusnak az Atyában való létét a tettei igazolták. Ugyanígy, a mi Jézus Krisztusban való létünket is a tetteink hitelesítik. A gyümölcs pedig, hogy sokan hisznek Jézusban.