Megmenekülhetünk a képmutatástól és a vallásos nagyképűségtől

Ha hitelesek akarunk lenni, szükséges több időt tölteni az Isten által festett képekkel. „Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!” – mondja a zsoltáros. Nekünk csak követnünk kell.

Ha hiszel, meglátod Isten országának jelenlétét ott is, ahol szerinted nem lehetne. Engedd, hogy Isten országa, szereteturalma belülről járjon át, és töltsön be teljesen!

Csak a megbocsátás, a szeretet ellen felgyülemlett adósságok elengedése, a bosszúról való lemondás állíthatja meg az erőszak ördögi körét.

Miért tartsd oda a másik arcodat is? Miért adj annak, aki kér? Miért ne állj ellen a gonosznak? Mert Krisztus, akit követni szeretnél, erre adott példát.

Az Úr Krisztus szeretetének legnagyobb jele az ő Testének és Vérének magunkhoz vétele. Bennünk él, benne és belőle élünk. Szemléljétek és vegyétek!

Képmutatás és vallásos nagyképűség. Mindkettőtől megmenekülhetsz, ha szeretsz az Atyával rejtekben maradni és követed Krisztust az alázat útján.

Miért lehet minden kincsed az Isten országa? Mert Jézus Krisztus számára akkora kincs vagy, hogy mindent odaadott érted, drága vérén megvett magának. Válaszd Őt!

Ne másokat, hanem csak Krisztust utánozd! Tőle tanulj imádkozni is! Ő megbocsátó, kiengesztelődött szívvel végezte és kevés szóval. Példát adott neked is.