Megjelent a katolikus egyház megújulását segítő munkafüzet

Ferenc pápa arra hív, hogy aktívan vegyünk részt a reformfolyamatban – ebben nyújt támogatást a magyar szerkesztésű kiadvány.

Öt munkalap, 10 interjú, több tucat egyházálom szerepel a Megújul.hu ingyenesen elérhető munkafüzetében, amelyben a szinodalitást népszerűsítő portál felmérésének eredménye is helyet kapott.

A kötet akár csoportos, akár egyéni használatra is alkalmas, és olyan témakörök átgondolását segítheti, mint az egyház előtt álló kihívások, a megőrzés és a megújítás összefüggése, az egyház arcának mélyebb megismerése, és saját egyházépítő küldetésünk tisztázása.

Az interjúkból a püspöki szinódus hazai és külföldi résztvevői, valamint ismert hívők, például Kovács András Péter gondolatait ismerhetjük meg a jövő egyházáról.

Az egyházálmok fejezetben a Megújul.hu felületére beérkezett személyes vágyak, reakciók válogatása szerepel, amelyek inspirációt adhatnak saját egyházálmunk megfogalmazásához.

A „Formáljuk együtt a jövő egyházát!” című szinodális munkafüzetből bárki díjmentesen igényelhet egy példányt – a készlet erejéig – ide kattintva, elektronikus levélben, postacíme megadásával.

Az öt munkalap digitálisan is letölthető a Megújul.hu portálról.