Elindult a megujul.hu, a jövő egyházáról szóló honlap

Gyere, kapcsolódj be te is a katolikus egyház megújításába – Ferenc pápához csatlakozva erre hív vadiúj honlapunk.

A megujul.hu – szándékunk szerint – Ferenc pápa álmának, a szinodális egyháznak az építését szolgálja.

Sokak számára még maga a fogalom – szinodalitás – is furcsán hangzik, de a honlap nagykövetei, Német László érsek és Csiszár Klára pasztorálteológus köszöntője segít a kifejezés értelmezésében is. A megujul.hu-n bemutatjuk a szinódus magyar résztvevőit, és felmérést indítottunk Ferenc pápa egyházreformjáról, a szinodális folyamatról, és annak magyarországi vonatkozásairól.

A megujul.hu az egyház szinodális megújulásának hasznos eszköze kíván lenni, teret adva egymás meghallgatására, lehetőséget teremtve a bekapcsolódásra a Ferenc pápa által kezdeményezett világméretű párbeszédbe.

Légy részese az egyház megújulásának!

Oszd meg gondolataidat, véleményedet, töltsd ki a kérdőívet, és ha még többet szeretnél tudni, ha képben akarsz maradni, iratkozz fel hírlevelünkre!

* * *

A szinodalitásról szóló, ma kezdődő szinódus előtt a helyszínről, Rómából küldött videóüzenetet Német László, a Belgrádi Főegyházmegye érseke:

A Ferenc pápa által összehívott teológiai csúcstalálkozó előtt, a Together program keretében több ezer fiatal utazott Rómába, hogy imával, énekkel, zarándoklattal, saját lelkesedésükkel támogassák a szinódus sikerességét.