Mi enyhítheti a fáradtságunkat?

Sokan érezhetik kimerültnek magukat az egész évi hajtás miatt, Laci atya elmélkedései, frissítői azonban gyógyszerként is hathatnak.

Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakitsd át a szívemet, vágyaimat, gondolataimat, hogy építő, buzdító, vigasztaló szavakat mondhassak az arra rászorulóknak.

Mi a nagyobb? Beteget gyógyítani Jézus nevében, vagy megszabadítani őt a bűneitől? Fontos a gyógyulás, viszont üdvözülni betegen is lehet, de a bűn akadály. Tarts bűnbánatot és ha lehet végezz szentgyónást is.

Minden megkereszteltnek el kell indulnia a 99 után, akik elhagyták az egyházat, vagy még nem ismerik Krisztust. Küldetésünk van.

Vizsgáld meg, milyen terhek alatt görnyedsz, mi az oka a fáradtságodnak. Az evangélium igéje meg tudja könnyíteni a világ által rád tett igák hordozását, és meg is szabadít azoktól.

A mennyek országa ajándék. Szeresd annyira önmagadat, hogy elfogadod és ami annak útjában áll, azt megtöröd, legyőzöd magadban.

A Isten országát elvárások kereszttüzében, előítéletek hálójában kell rendíthetetlen következetességgel megélni, hogy miénk lehessen majd a mennyek országa.

Urunk add, hogy felismerjük korunk Keresztelő Jánosait, akik rád mutató jelek. Add, hogy felismerjünk téged is, és befogadjunk az életünkbe!