Múzeumlátogatás a pápával, kiáltás kézjelekkel

Esti Tükör, 2021. július 21.

Huszonegy év elteltével vesz részt ismét katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ma közzétették Ferenc pápa budapesti programját, melynek keretében szeptember 12-én a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén. Az is kiderült, hogy Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban fog találkozni Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

iec2020.hu

A japánoknak csak 33 százaléka támogatja az olimpia megrendezését, 55 százaléka ellenzi azt – ez egy hétvégi felmérésből derült ki, a császári hivatal vezetője pedig arról számolt be, hogy Naruhito császár is aggódik az olimpiarendezés miatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 138. ülésszakának vendégeként ugyanakkor kijelentette, hogy „a tokiói olimpiát meg kell tartani, hogy megmutassuk a világnak, mit lehet elérni a megfelelő tervezéssel és intézkedésekkel a koronavírus-járvány közepette”. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint az eredmény fokmérője nem a zéró fertőzésszám, hanem az esetek gyors felismerése és elszigetelése, megakadályozva ezzel a vírus további terjedését. Ugyanakkor hozzátette: az életben nincsen olyan, hogy ne legyen kockázat.

telex.hu

Közben az is eldőlt, hogy Brisbane lesz a 2032-es olimpia házigazdája. A nyári játékok történetében Ausztrália harmadszor kapta meg a rendezés lehetőségét: 1956-ban Melbourne-ben, 2000-ben pedig Sydney-ben volt az olimpia.

24.hu

Ma váratlanul kihirdette a kormány, hogy már lehet országos népszavazást kezdeményezni. Eddig úgy volt, hogy csak a járvány miatti veszélyhelyzet megszűnése után lesz erre lehetőség, de a kormány előrehozta az időpontot. Orbán Viktor be is jelentette, hogy a kormány ötkérdéses népszavazást kezdeményez a „gyermekvédelem” ügyében.

hvg.hu

Az úgynevezett néma segélykiáltás – nemzetközi szinten Signal for Help néven ismert segítségkérő mozdulatsor – bevezetésén dolgozik a rendőrség, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek némán – felemelt, ökölbe szorított kézzel – is tudjanak jelezni, segítséget kérni.

police.hu

Évekig növesztette a haját egy tízéves kisfiú, hogy rákos gyerekeknek készülhessen belőle paróka. A brit kisfiút ugyan sokszor lánynak hitték derékig érő, szőke fürtjei miatt, ám idáig nem hagyta levágatni – most jótékony célra adományozta, hogy beteg gyerekeknek segíthessen.

szeretlekmagyarorszag.hu
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.