Ne a mának, hanem az örök életnek élj!

Laci atya most is arra buzdít minket, hogy a mindennapok múlékony örömei helyett helyezzük a fókuszt az örök élet valóságába. A jutalmunk nem marad el, ez ugyanis Isten ígérete.

Megkaptad a Szentlelket? Jóban vagy vele? Meg tudod már különböztetni hangját a gonosz lélek hangjától? Ha igen, akkor téged is elvezet a teljes igazságra.

Istenszeretet Lelke jöjj, tölts be! Felebaráti szeretet Lelke jöjj, érints meg! Ellenségszeretet Lelke jöjj, térÍts meg! Helyes önszeretet Lelke jöjj, gyógyíts meg!

A Szentlélek képes megszabadítani bennünket a szeretetet romboló önzéstől, gőgtől és elvezetni a Krisztus központú, szeretetben növekvő életre.

Ha mindenáron sikerre vágysz és szeretnéd magad megmutatni, tedd ezt az Isten országában. Vállald az utolsó helyet, legyél nagy a szolgálatban, vállald a kettőről az egyre jutás kockázatát!

Ismerd fel a jótetteket, amelyeket Isten a mai napra rendelt számodra, és tedd meg azokat. Ne a mának, hanem az örök életnek élj!

Isten parancsai egyértelműek, akkor is, ha magunkra nézve nem fogadjuk el kötelezőnek. Megtételükben a szívünk keménysége és az igazság relativizálása az, ami igazán akadály.

Isten a szeretet! Te pedig a szeretett gyermeke! Tiéd a Szentháromság öröme, a szeretni és szeretve lenni öröme. Tiéd az Isten országa. Tegyél róla tanúságot!