A szeretet igazság nélkül nem működik

Illetve igen, de egészen más gyümölcsei lesznek, mint amire számítanánk. Varga László püspök e heti gondolatai.

* * *

VISSZAPILLANTÓ sorozatunkban az elmúlt időszak legérdekesebb, legnagyobb hatást kiváltó, vagy más okból számunkra kedves írásaiból idézünk vissza néhányat. Az idő múlása miatt a cikkekben szerepelhetnek olyan eseményekre való utalások, melyek ugyan már nem annyira aktuálisak, de úgy gondoljuk, érdemes rájuk ebből a távlatból is visszatekinteni. Reméljük, hogy a felidézett tartalmak újraolvasói épp úgy örömmel fogadják a „visszapillantás” lehetőségét, mint azok, akik most találkoznak először egy-egy gondolattal!

* * *

Nem elég szeretni, az igazságban kell egymást szeretni. Hazugságban is lehet, de annak mások a gyümölcsei: félelem, szorongás, titkolózás, színlelés, meghasonlás. Térj meg!

Ahol az ő nevében ketten együtt vannak, Jézus is ott van. Amikor közösen ugyanazt kérik, meghallgatja imájukat. Kettőn már látható az egymás iránti szeretet is. A kereszténység közösségi műfaj.

Csodáljuk a tanítványok bátorságát, amikor minden bebiztosítás nélkül, csak Jézus szavára bízva magukat elindulnak. Péter, János, Jakab és a többiek, nem csodálókra, hanem követőkre várnak!

Az előítéletekből, elvárásokból fakadó szűklátókörűség ma is botránkozik és vak. Boldogok a tiszta szívűek, ők az egészet látják. Istent és a műveit is, ezért tele vannak hálával.

Jel, amelynek itthon is egyre inkább ellene mondanak. Érik az üldözött Egyház helyzete és akkor kiderül sok szívnek titkos gondolata.

Aki éhezi és szomjazza Krisztust, az meglátja és befogadja. Aki szeretettel befogadja az dicsérni, imádni fogja Istent, és beszél róla mindenkinek.

Félelmeink, szorongásaink közepette gyakran tűnik úgy, hogy nem törődik velünk Jézus. Amikor cselekszik, a hitünkre kérdez rá: miért féltek? Az ő nyugalma lesz a mi békénk!