A világ Mária-kegyhelyei – melyiket ismered?

Szent II. János Pál pápa, aki 2005-ig vezette a Katolikus Egyházat, mélyen tisztelte a Szűzanyát. Egy alkalommal beszédben buzdított mindannyiunkat, hogy keressük fel a Szűzanya kegyhelyeit.

Ennek a meghívásnak évente több millió hívő tesz eleget. Kvízünkben a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit gyűjtöttük össze.

Összesen tizenhárom elismert kegyhely tartozik a felsorolásba, a világ legkülönbözőbb tájairól. Ahol a Szűzanya megjelent, gyógyulások és csodás megtérések történtek: Lourdes-ban (Franciaország), Fatimában (Portugália), Aparecidában (Brazília), Guadalupéban (Mexikó), Mariazellben (Ausztria), Częstochowában (Lengyelország), Loretóban (Olaszország), Velankanniban (India), Altöttingben és Kevelaerben (Németország), Marija Bistricában (Máriabesztercén, Horvátország), Einsiedelnben (Svájc) és Kibehóban (Ruanda).

Az előző heti helyes megfejtések:

1. Az alábbiak közül melyik jelentést NEM hordozza a hal szimbólum? – a bűnös életet kerülő emberekre utal, akik kicsusszannak a gonosz kezei közül.

2. Mit jelképez a keresztények számára a szivárvány? (Több válasz jelölhető!) – Isten és az emberek szövetségét ÉS Isten ígéretét, hogy többé nem bocsát özönvizet a Földre.

3. A liliom a tisztaság, az ártatlanság jelképe. Miért olyan elterjedt e szimbólum használata a keresztény művészetben? – az egyetlen virág, melyet Jézus nevén nevez, ennek köszönhető népszerűsége.

4. Az alábbiak közül melyik a bűnbánatra való felhívás szimbóluma? – kakas

5. Az alábbiak közül melyik NEM az Eucharisztia szimbóluma? – gyertyaláng