Az együttes elhunyt énekesének emlékére énekelt fel egy AWS-dalt a Papifrankó csapata

Siklósi Örssel mindhárman jó barátságot ápoltak.

Az AWS-t 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron, mikor egy középiskolába jártak. Zenéjüket leginkább a ‘Modern Metal’ műfajába szokták sorolni. Talán legismertebb daluk a Viszlát nyár, mellyel 2018-ban megnyerték A Dal című versenyt, így ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Viszlát nyár-nak már több mint 7 millió letöltése van a Youtube-on:

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” – adták hírül idén év elején Facebook-posztjukban a zenekar tagjai társuknak és barátjuknak a sokak számára felfoghatatlan halálát.

Talán nem véletlenül most ragadott mikrofont Hodász András és csapata, hiszen az elhunyt frontember emlékére társai koncertet szerveztek szeptember 5-ére, melyet a zenekar egyik tagjának COVID-fertőzése miatt el kellett halasztani. A koncertet végül most vasárnap tartják a Budapest Parkban.

A Papifrankó-csapat dalválasztása sem véletlen, szerintük ugyanis a Lelket vennék tematikailag is jól illeszkedik a csatorna üzeneteinek eddigi sorába.

Szerelmese vagyok a közéletnek és a közbeszédnek. Hiszem, hogy magas szinten ezeket művelni csak szabadon gondolkodva lehet: a valóság és az igazság talaján állva, megengedve magunknak a változás lehetőségét.