A szüzesség egy begyöpösödött katolikus szemszögéből

A középkori egyház még mindig középkori, főleg, ha a házasság előtti szexről van szó.

Miért félnénk attól, hogy megértsük és meghallgassuk azok véleményét, akikkel nem tudunk egyetérteni? – kezdi újabb videóját a Papifrankó népszerű papja, ami egyben reflexió egy másik csatorna szüzességgel kapcsolatos videójára.

Olyan kérdéseket boncolgat, hogy miért érték a szüzesség és mitől lenne érték a házasságon kívüli szex? Mi történik akkor, ha valaki szűzen készül a házasságra? Mi szükség a szexben való gyakorlottságra a házasság előtt?

András atya arról is beszél, hogy milyen tapasztalatai vannak szextől kiégett fiatalokkal és az 1968-as szexuális forradalom következményeiről is szó esik. A szexuális szabadosságnak vannak egyértelműen negatív következményei: könnyen terjedő nemi betegségek, kiégés, nem kívánt terhesség.

Megtudhatjuk, mit csinált 100 évvel ezelőtt az erkölcsrendészet és milyen hatásai vannak a fogamzásgátló tablettának: az egyetlen gyógyszernek, amit azért vesznek be, hogy egy jól működő szervezet ne úgy működjön, ahogy kell.

Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.