Elkészült, egyelőre mégsem láthatjuk a Brenner János életéről szóló filmet

Talán nem is olyan nagy probléma, hogy várniuk kell az érdeklődőknek.

Tavaly augusztusban azt írtuk a Szemléleken, hogy a „forgatás már befejeződött, várhatóan év végén mutatják be a hősies lelkipásztor életéről szóló művet”. Azóta – a vaol.hu beszámolója szerint – a teljes gyártási folyamat rendben lezajlott, mégsem tűzte műsorra a művet a Hír TV. Ennél pozitívabb változás nem is történhetett volna a boldoggá avatott, hősies halált halt fiatal lelkipásztor történetét bemutató alkotással, ugyanis egy ilyen filmsorozatnak semmi keresnivalója egy politikailag orientált médiumban.

Ebből a szempontból tiszta lappal indul a „Legyetek szeretettel” újonnan beharangozott megjelenési felülete, amiben nagy szerepe van annak, hogy a Magyar Mozi TV elnevezésű csatorna még el sem indult – médiaszakmai információk alapján a startolás épp „készülődik”.

Mivel

a Szemlélek küldetése szempontjából jelentős értéket képviselő kezdeményezésről van szó,

szerettük volna olvasóinkat részletesebben megismertetni a film készítésének folyamatával, ám a rendező a készséges rendelkezésre állás ígérete ellenére többszöri egyeztetés után sem adott interjút – egyik alkalommal aznap mondta le a találkozót, amikorra a munkatársunkkal való beszélgetés be volt tervezve.

Székely János szombathelyi megyéspüspök ennél nyitottabb volt, a vele készült interjúnk ide kattintva olvasható.

A Brenner János történetét bemutató film(ek)re tehát még várni kell. Ha a tervekből nehezen is, de talán lassan valóság lesz:

sokunk örömére színvonalas kivitelben láthatjuk majd, miért olyan nagy érték a magyarság számára, hogy ilyen elkötelezett emberek is élnek, ha kell, halnak közöttünk.

Addig is: legyünk türelemmel!