Bepillanthatunk a fiatalon meggyilkolt magyar papról szóló filmsorozatba

A forgatás már befejeződött, várhatóan év végén mutatják be a hősies lelkipásztor életéről szóló művet.

A Szemlélek hűséges olvasóinak aligha kell részletesen bemutatnunk, ki volt a mindössze 26 évet élt Brenner János. Aki mégis most találkozik először ezzel a névvel, annak a Székely János szombathelyi püspökkel 2017-ben készült interjúnkat ajánljuk, amely ide kattintva érhető el. Ennek a beszélgetésnek az volt apropója, hogy Ferenc pápa akkori döntése alapján boldoggá avatták az Állami Egyházügyi Hivatal szemében szálkát jelentő, ezért megöletett ifjú papot.

Az volt a fő bűne, hogy túl nagy hatást gyakorolt az emberekre, annyira vonzó módon szerette az egyházat.

A boldoggá avatáson is ott volt a Szemlélek: itt érhető el a szöveges, képes beszámolónk, itt látható a legfontosabb pillanatról készült videónk, még egy interjút is készítettünk a helyszínen Brenner Józseffel, a meggyilkolt János fivérével, aki szintén papként szolgál, mind a mai napig – épp pár napja, a Márfi Gyula érsekkel készített videóinterjú rögzítése után találkozott vele stábunk a szombathelyi székesegyház kapujában.

Hogy minél több ember megismerhesse a lánglelkű fiatalember életáldozatát, különleges filmsorozat jelenik meg hamarosan. A csavar a történetben egy sajátos perspektíva, ugyanis napjaink egyik közösségi médiás videós személyisége, egy bizonyos PJ művésznevű jútyúber fejti fel a sorozatban a történet szálait, Vas megyébe utazva járja végig az életút állomásait.

A többit elmondja ő maga abban a videóban, amiben néhány jelenetet is láthatunk az alkotásból.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.