29.4 C
Budapest
2024. július 24., szerda

Címke: ajánló

Varga Lili: „Ha magadban nem hiszel, Istenben sem hiszel”

0
Visky András Kitelepítés című könyve nyomán készült színdarabban tűnt fel az előző évadban: nem kisebb szerepet kapott, mint az utolsókig reménykedő, tragikus sorsú anyáét. A művésznővel beszélgettünk a különleges figuráról és a titokról: hogyan lehet elvarázsolni egy teljes nézőteret?

Határhúzás keresztényként – avagy tartsam oda a másik orcámat is?

0
Az engedelmességet kicsi korunk óta tanuljuk. Ez kezdetben biztonságot ad, azonban később, felnőttként fontos felismernünk, mely helyzetekben kell képviselnünk magunkat.

„Jobb Istennel lenni, az igazi értékre odafigyelni”

0
Mi a közös a a focistában, a teológusban és a misszionáriusban? – a megujul.hu júniusban megjelent cikkeiből szemezgettünk.

Kiközösítettek egy érseket a katolikus egyházból

0
A Hittani Dikasztérium Carlo Maria Viganòt egyházszakadás (skizma) előidézésében találta bűnösnek.

Koko, Gundi és Szujó magyar olimpiáról álmodik

0
Könny szökik a szemekbe, ha szól a magyar himnusz – ez lehetne a tömör összefoglalója a három médiaszemélyiséggel utazás közben zajlott beszélgetésünknek.

Kápolnaépítés – imádság a gyermekáldás kegyelméért

0
Épülhet kápolna fohászból? Épülhet közösség egy kápolnából? Ha nem hiszi, hogy mindkét válasz igen, akkor ajánljuk a biatorbágyi Katalin-hegyen álló Szent Gianna-kápolna építésének történetét.

Visky András: „A Kitelepítés folytatását írom”

1
Visky András író, drámaíró egyedi stílusával minden olvasót elgondolkodtat, megérint és felkavar. Bár Kitelepítés című könyvével szerzett országos hírnevet, az irodalmi és a színházi életben is régóta aktív szerepet játszik. Nemcsak a művészetéről, hanem személyes érzéseiről, tapasztalatairól is beszélgettünk.

Visszaadni a látás ajándékát, szép misszió ez!

0
Egy fiatal magyar hölgy Afrika szívében tömegeknek segített abban, hogy újra tiszta szemmel lássanak – Varga Katalin az őserdő tövéből adott videóinterjút a Szemléleknek.

Gál Mária csak 80 éves és aktív fodrász

0
Manapság ritka, ha valaki évtizedeket tölt egy munkahelyen. Marika néni 57 éve ugyanabban a pécsi fodrászatban dolgozik – lendülete és fiatalossága, túl a nyolcadik x-en is, sokaknak feltűnik.

Mese a kalapácsról, amely pásztorbotnak hitte magát

0
Néha valóra válnak a mesék. Néha meg szeretnénk hinni a valóságról, hogy inkább csak mese...
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.