27.1 C
Budapest
2024. július 24., szerda

Címke: elmélkedések

Merj hinni Isten szavában!

0
Észre sem vesszük, mennyi szóban hiszünk vakon. Rengeteg információt viszünk be a mindennapok során, melyek befolyásolják a hitünket. A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által. Rajtunk múlik, melyiket mit fogyasztunk.

Krisztustól kell megtanulnunk az irgalmasságot, a szelídséget és az alázatot

0
Minden napunk tanulás és mi dönthetjük el, kit akarunk követni. Érdemes olyan példaképet választani, akivel a legtöbb jót tehetjük másokkal és magunkkal is. Laci atya e heti elmélkedéseit olvashatják.

A szeretet meglátja Isten szépségét

0
Mintha valami köd lenne a szemünk előtt, amitől nem látjuk a másikban a szépet, a jót. Azt mondjuk, mert nincs is. Laci atya, Krisztushoz hűen nem így látja. Június utolsó hetének mindennapi elmélkedéseit olvashatják Varga László püspök tollából.

Megmenekülhetünk a képmutatástól és a vallásos nagyképűségtől

0
Ha hiteles képet akarunk mutatni magunkról, szükséges több időt tölteni az Isten által festett képekkel. "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" – mondja a zsoltáros. Nekünk csak követnünk kell.

A világnak szüksége van a te életszentséged fényére

0
Minden ember adhat ott, ahol van és abból, amije van. Jézus Krisztus követőiként a fényünk növekszik és egyre inkább láthatóvá válik a környezetünk számára.

Az örömhírt nem lehet bilincsbe verni, csak minket

0
Nagyon jó hír, hogy valami nem változik: az evangélium evangélium marad és bármikor örömet tud okozni, ha elmélkedünk rajta. 

A nagyravágyás és a versengés megosztottságot terem

0
A teljesítmény- és megfelelési kényszer az élet minden területén sok áldozatot szed. Laci atya arra mutat rá, hogy van megoldás, van kiút az elvárások fogságából.

Ne a mának, hanem az örök életnek élj!

0
Laci atya most is arra buzdít minket, hogy a mindennapok múlékony örömei helyett helyezzük a fókuszt az örök élet valóságába. A jutalmunk nem marad el, ez ugyanis Isten ígérete.

Létezik abszolút igazság

0
Talán nincs is olyan ember, aki ne keresné az igazságot a saját életében, vagy ne küzdene az igazságtalanság ellen. Jézus Krisztus személyét nem lehet kikerülni, ha igazságkeresésről van szó. 

Aki ismeri Jézust, ismeri az Atyát

0
Sokat foglalkozunk manapság az önismerettel. A keresztény hit szerint az ember Isten teremtménye, azért ha Istenhez közelítünk, magunkat is jobban megismerhetjük. Aki Krisztusban marad, az...
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.