Kiégett egy református templom, a katolikusok befogadták a gyülekezetet

Tűzoltás után fellobbant az egység lelkének lángja a „kálvinista Rómában”.

A Debrecen-Szabadságtelepi Református Egyházközség templomában tűzeset történt: kigyulladtak a padok és a szivacsok, a korom és a füst pedig átjárta az egész templomot, mindent beborított, falakat, elektronikai eszközöket, berendezéseket, orgonát.

– A kárfelmérés és a tűzvizsgálati, igazságügyi szakértői vizsgálatok lefolytatása hamarosan megtörténik, ami után megkezdjük a templombelső helyreállítását – adta hírül Nagy Gábor, az egyházközség lelkipásztora.

A gyülekezeti élet ennek ellenére nem áll meg: a hétközi és vasárnap délutáni alkalmakat a gyülekezeti házban tartják, a vasárnap délelőtti istentiszteletek helyszínéül pedig a szomszédos Szent István Király Római Katolikus Plébánia temploma szolgál egy ideig.

Igen, ilyen is van: katolikus templomban fognak református istentiszteleteket tartani Debrecenben.

– Tűzoltásra volt szükség a templomunkban, én most mégis arra kérek mindenkit, hogy tűzgyújtásért imádkozzunk! Kérjük Istent, hogy gyújtsa fel a Lélek tüzét mindnyájunk szívében, mert Ő meg tudja tenni, hogy a hideg hamu után is fellobogjunk, és tudjunk Érte igazán égni, Neki hűséggel szolgálni és hálaáldozatunkat örömmel felajánlani az Ő nagy nevének dicsőségére – zárja közleményét az érintett gyülekezet lelki vezetője.