Minden körülmények között őrizd a reményt!

Laci atya ezen a héten sem hagyott minket napindító gondolatok nélkül.

Ha hiszünk a feltámadásban, akkor nem rendülünk meg a konkoly látványától, hanem megőrizzük reményünket, hogy a Mindenható búzává változtatja.

Minden körülmények között őrizd a reményt, hogy Isten országának szívedbe rejtett mustármagja, benned is fává terebélyesedik.

Jézus fenékig ürítette a szenvedés, a kereszt, az önkiüresítés, az alázat és a szolgáló szeretet kelyhét. Rajtad a sor. Szereted-e annyira, hogy ebben is követed?

Fel tudjuk-e ébreszteni a vágyat Isten után, képesek vagyunk-e motiválni másokat az evangéliummal? Igen, a bennünk élő vággyal és a szívünkben lévő tűzzel.

Jézus példabeszédei meghagyják a szabadságot és azok ízlelhetik a bennük rejlő gazdagságot, akik vágyakoznak látni, hallani és érteni őt.

Ismerd, hidd, szeresd, őrizd a szívedbe rejtett Igét, nehogy a gonosz kitépje, és naponta tápláld, amíg termőre nem fordul!

A nyugtalanság, idegeskedés, türelmetlenség a szeretetben és a szemlélődésben is akadályoz. Föl kell fedezni a „jobbik részt”, hogy békénk legyen az imában és a szolgálatban is.