„A hit ereje sokat segít a klímakatasztrófa megelőzésében”

Litkai Gergely humoristával ezúttal komoly témáról beszélgetünk, és Ferenc pápa is szóba kerül a Szemlélek Társalgóban.

– Mélyreható változást csak olyan erős elkötelezettséggel, mint a hit, lehet megvalósítani – hangzik el a környezettudatosság, a természetvédelem, a klímaváltozás aktualitásairól szóló beszélgetésben. A tréfamester azt is mondja, hogy rengeteg dolgot tudunk tenni a klímavédelemért, és nem is mindegyik olyan nehéz, sőt:

„nagyon kis változásoknak messzeható következményei tudnak lenni”.

Litkai Gergely szerint a természet szeretete önmagunk szeretetének elválaszthatatlan része, az akkumulátorgyáraknak nem sok keresnivalójuk van egy hozzánk hasonló adottságú országban, a civil szervezetek üldözésével pedig saját immunrendszerét rombolja le az adott nemzet.

Szóba kerül még erdő helyén kialakított park, zöld mezőket felszámoló beruházás – a Fertő-tó lebetonozott partja és a lombmentes lombkoronasétányok ehhez képest csak említés szintjén szerepelnek az adásban.

Tanácsokat kap ugyanakkor Litkai Gergelytől a volt köztársasági elnök, akinek elvileg természetvédő alapítványa gyakorlatilag milliárdos forrásból gazdálkodva járulhatna hozzá közös környezetünk megóvásához.

Aki a Szemlélek Társalgó adásait RSS-olvasóval szeretné követni, erre a Feedre tud feliratkozni.