A vértanúk köztünk élnek

Esti Tükör – 2021. szeptember 7.

Rúzsa Magdi gyermeket vár – nem is egyet, nem is kettőt. A hármasikrek természetes úton fogantak, az egyik magzat fiúnak tűnik a boldog kismama szerint.

index.hu

Afganisztánban elvileg kormány, vagy „átmeneti kormány” alakult, de nem könnyű követni, melyik bejelentés hiteles és mit is jelent pontosan. Az ügyvivő miniszterelnök a híradások szerint az a Hasszán Ahund molla, aki az ENSZ terroristákat számon tartó listáján szerepel.

Zabihullah Mudzsáhid szóvivő bejelenti az új kormányt (AFP via 444.hu)

Az ENSZ egészen más jellegű információt közölt Afganisztánról, amelynek lényege, hogy az alapvető szolgáltatások rendszere összeomlóban van, fogynak a segélyek, az országon belüli kényszerű migráció érintettjeinek száma bő félmillió fővel nőtt idén.

A magyar kormány eközben meghosszabbította az úgynevezett hitelmoratóriumot. A Vg.hu értesülése szerint továbbra is kérhetik a moratóriumban való megmaradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a keresetük.

Keresztes Szilárd görögkatolikus püspök (magyarkurir.hu)

Budapesten megnyitották a Szent István Könyvhetet, az eseményen hagyományosan elismeréseket is átadnak. Ebben az évben az irodalmi – poszthumusz – Stephanus-díjat Vető Miklós filozófus, a teológiai díjat Keresztes Szilárd püspök kapta.

A könyvhét egyben a NEK társult rendezvénye, amely kongresszus keddi napján a korunkban megélt vértanúságról beszélt Louis Raphaёl Sako bíboros, bagdadi érsek, babiloni káld katolikus pátriárka.

24.hu

Az UEFA mai döntése alapján az idegenbeli meccseken is jelen lehetnek vendégszurkolók, ami örömteli hír az Európa Liga csoportkörébe bejutott Ferencváros drukkereinek.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.