Vissza kellett vonni a kampányvideót, mert „kő-katolikusnak” nevezték a kancellárjelölt bizalmasát

Az ügy kapcsán a Német Püspöki Konferencia is megszólalt.

Az érintett német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, Olaf Scholz az eset után egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a felvételt nem fogják használni a kampány során, közben pedig igyekezett visszautasítani azokat a vádakat, miszerint kampánycélokra akarták volna felhasználni mások vallási hovatartozását.

Szerinte nem jó az „olvasata” a videónak,

az SPD mindig is kiállt a nyílt és toleráns társadalom mellett. Arra az újságírói kérdésre, hogy miért akarta pártja óva inteni az állampolgárokat egy hívő keresztény embertől, az volt a válasza, hogy „ilyet senki nem tett”. Mint kifejtette, a kereszténység mind hazájára, mind rá nagy hatást gyakorol.

A Német Püspöki Konferencia által is bírált SPD-kampányvideóban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének és kancellárjelöltjének, Armin Laschetnek egyik bizalmasára célozva a szociáldemokraták azzal a mondattal akarták elrettenteni a választókat politikai ellenfelüktől, hogy „ha a CDU-ra szavaznak, akkor olyan kő-katolikus Laschet-követőkre adják le a voksukat, akik szerint a házasság előtti szex tabu”. A megjegyzés a jelenleg az észak-rajna-vesztfáliai tartományi kancelláriát vezető CDU-s politikus Nathanael Liminskire, és egy 14 évvel ezelőtti nyilatkozatára vonatkozott.

FORRÁSJesus.de; PRO Das christliche Medienmagazin
Szerelmese vagyok a közéletnek és a közbeszédnek. Hiszem, hogy magas szinten ezeket művelni csak szabadon gondolkodva lehet: a valóság és az igazság talaján állva, megengedve magunknak a változás lehetőségét.