Pénzért kapható az intimitás egy új „társkereső” oldalon

Sugar Daddy-k és Sugar Baby-k találhatnak egymásra – mindezt a kölcsönösség jegyében.

Ahogy utazom a városban, úton-útfélen szembejön velem az óriásplakátokon. „Nyári kalandra van szükséged? Találj egy Sugar Daddy-t vagy Sugar Baby-t a közeledben még ma!” – hirdeti a honlap. Lássuk, kiket találhatunk egy ilyen oldalon!

Vannak Sugar Daddy-k, akik idősebb, tehetősebb férfiak, valószínűleg nem túl szexik, és nagy százalékban házasok. Vannak a Sugar Baby-k, akik fiatal, vonzó lányok, és olyan gazdag férfiakat keresnek, akik anyagilag támogatják őket. Ha a kettő találkozik, készen is van a… kapcsolat? Nem. Maximum az üzlet. 

Már ennek fordítottja is megtalálható: az anyagi javak reményében regisztráló Sugar Boy-okat várják az idősebb, jó anyagi körülményekkel rendelkező Sugar Mommy-k.

Tehát a két fél között létrejön egy egyedi megállapodás, bizonyos számú rendszeres találkozásról, melybe az intim együttlétek is beletartoznak, illetve a Sugar Baby elkíséri a Daddyt bizonyos rendezvényekre, utazásokra, cserébe anyagi kompenzációt kap. 

Bár a cég kommunikációja nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ez egy szolgáltatás – tehát aki regisztrál, az nem örömlány, aki pedig igénybe veszi, nem egy szajhát vásárol, hanem egy prémiumszolgáltatást –, a gyakolatban csupán egy hajszál választja el a hagyományos, fizetségért nyújtott szexuális szolgáltatástól.

Elképzelhető-e, hogy egy fiatal lányt megtalál a szerelem egy gyöngysor vagy pár százezer forint láttán? Mert ha nem, akkor ez ugyanaz a régi játék, melyet a társadalom és a kultúra mindig is megvetett. 

Nevezhetjük „prémium-kapcsolat”-nak, de ha valaki szexuális szolgáltatást nyújt anyagi érdekekért cserébe, az bizony  – bármilyen köntösbe is van csomagolva – prostitúció. 

Sajnos a mai társadalom és a média is egyaránt üdvözli a hasonló kezdeményezéseket  – érdeklődve, már-már elismerően hallgatják a rádió reggeli műsorában, ha valaki efféle kalandjairól mesél.

Kicsit mélyebben utánaolvasva, olyan ajánlatokkal találkozhat az ember, mint a 8-9.000 forint 15 perc telefonszexért, vagy 50-60.000 forint valódi együttlétért, medencés ház és autó szeretői kapcsolatért, különböző perverz vágyak és kívánságok, és még sorolhatnám… Mi ez, ha nem modern kori prostitúció?

Hogy ki fizet valójában kinek? Mindketten. Hogy ki fizet többet? Szerintem a Sugar Baby. Az általuk nyújtott „szerelem” árfolyama számomra sokkal magasabb, mint a pénzé. Az „édes életet” aranyáron fizetik meg. Intimitást adnak, vágyak nélkül. Önmagukat adják, mulandó, anyagi javakért. Befogadnak, érzelmek nélkül. És az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. A múltunkat pedig hordozzuk magunkkal egy életen át.

Az élet védelmére alkotott a Teremtő. Idővel rájöttem, hogy ez magával hozza a kapcsolatok megfelelő minőségének, a házasság védelmének, a férfiak és a társadalom felelősségének kérdését is. Olyan utat szeretnék mutatni a fiataloknak, hogy döntéseik mentén ne könnyek, hanem virágok fakadjanak. Kiteljesedést adjon a boldog házasság, kiegyensúlyozott családi élet megteremtése.