23.6 C
Budapest
2024. május 26., vasárnap
unsplash.com

„A hívők kezében van a megoldás”

Esti Tükör, 2021. július 30.

Miközben Brazíliában szakad a hó, itthon vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót. A lehűlés viszont már úton van: a hétvégén érkező hidegfront heves zivatarokat és szeles időt hoz.

168.hu

Az idén mért eddigi legsúlyosabb jégolvadás zajlik Grönlandon: mindössze egyetlen nap alatt annyi jég olvadt el a szigeten, amennyi öt centiméter vízzel borítaná be egész Florida államot. Kutatók szerint a század végére a grönlandi jég olvadása várhatóan 2-10 centiméterrel fogja növelni a globális tengervízszintet.

portfolio.hu

Egy friss tanulmány szerint Új-Zéland a legjobb hely abból a szempontból, hol lehetne a legnagyobb eséllyel túlélni az emberi civilizáció összeomlását. Ennek fenyegetése egyre nagyobb a pénzügyi válságok, a klímaváltozás káros hatásai, a környezet pusztulása, a korlátolt erőforrások, a népességnövekedés, a világjárvány – vagy ezek kombinációja miatt.

unsplash.com

„A hívők kezében van a megoldás. Aki gyakorolja a hitét, és valóban, őszintén Jézus tanításai alapján él és dolgozik, az nem tudja elfogadni azokat a kizsákmányoló gazdasági modelleket, a földi javakat hajszoló üzleteket, amelyek az egész probléma okozói. A hívő ember feladata, hogy megmutassa, Jézussal élni jó. Ez a boldog élet alapja, amelyben jóllét és stabilitás van” – ezt Ürge-Vorsatz Diánával, az ENSZ Nobel-békedíjjal elismert Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének tagja válaszolta a Föld és az élet védelmében a hívők szerepét firtató kérdésre.

magyarkurir.hu

A KSH adatai szerint kevesebb gyereket vállalnak a magyarok, mint egy éve ilyenkor: júniusban visszaesett a születések száma és egy kicsivel nőtt a halálozásoké. A házasságkötések száma ugyanakkor 31 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az év egészében mostanáig 19 százalékos a növekedés.

hvg.hu

Közben Egerben két medvét is láttak a lakott területek közvetlen szomszédságában, a Börzsönyben pedig egy vadmacska és két kölyke is látható a kameracsapda felvételein.

24.hu
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.