„Az ellenünk vétővel is gyakorolhatjuk a szinodális utat”

Találkozás, meghallgatás, megértés, megkülönböztetés, cselekvés – ez a recept Varga László püspök szerint.

Péter engedelmeskedik és elindul a vízen. Amikor szembesül a hullámokkal és a félelmeivel, nem a bárka biztonságát, hanem Jézust választja. Ez a hit lépése.

Jó neked ott lenni, ahol az Úr jelen van? Az Eucharisztia és az Ige csendjében, a Közösség örömében, a Szegények szenvedései között? Ha szereted, itt találkozhattok.

A szívében gőgös önmagát akarja mások fölé emelni és retteg a kereszttől. A szívében alázatos szeretettel elfogadja a keresztet is, és megengedi, hogy Isten emelje fel őt.

Az ellenünk vétővel is gyakorolhatjuk a szinodális utat. Keresni a találkozást vele, meghallgatni és megérteni, hogy miért tette. Majd megkülönböztetni és csak utána cselekedni.

Ne félj Isten irgalmától. Szeretete változásra hív. Bocsáss meg, engesztelődj ki és szeresd még az ellenséget is. Így lesz könnyű bemenned a mennyek országába.

A szenvedés megkeményítheti, a szeretet pedig irgalmassá teheti a te szívedet is. Add meg magad a Szeretetnek!

Legyetek hálásak, ha gyermekeitek Jézushoz segítettétek, és ne essetek kétségbe, ha később ők másképp döntöttek. Őrizzétek meg a reményt! Van feltámadás, és az elveszettnek is utánamegy Jézus.