30.1 C
Budapest
2024. július 21., vasárnap

Címke: Jézus Krisztus

Merj hinni Isten szavában!

0
Észre sem vesszük, mennyi szóban hiszünk vakon. Rengeteg információt viszünk be a mindennapok során, melyek befolyásolják a hitünket. A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által. Rajtunk múlik, melyiket mit fogyasztunk.

Ne pazaroljuk ítélkezésre az időnket!

0
Varga Laci atya e heti rövid elmélkedéseiből megtudhatjuk, mi lehet kezdeni a bennünk lévő ordas farkassal és azt is, hogy Isten milyen munkásokat vár az aratásába.

Krisztustól kell megtanulnunk az irgalmasságot, a szelídséget és az alázatot

0
Minden napunk tanulás és mi dönthetjük el, kit akarunk követni. Érdemes olyan példaképet választani, akivel a legtöbb jót tehetjük másokkal és magunkkal is. Laci atya e heti elmélkedéseit olvashatják.

A szeretet meglátja Isten szépségét

0
Mintha valami köd lenne a szemünk előtt, amitől nem látjuk a másikban a szépet, a jót. Azt mondjuk, mert nincs is. Laci atya, Krisztushoz hűen nem így látja. Június utolsó hetének mindennapi elmélkedéseit olvashatják Varga László püspök tollából.

Megmenekülhetünk a képmutatástól és a vallásos nagyképűségtől

0
Ha hiteles képet akarunk mutatni magunkról, szükséges több időt tölteni az Isten által festett képekkel. "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" – mondja a zsoltáros. Nekünk csak követnünk kell.

A világnak szüksége van a te életszentséged fényére

0
Minden ember adhat ott, ahol van és abból, amije van. Jézus Krisztus követőiként a fényünk növekszik és egyre inkább láthatóvá válik a környezetünk számára.

Csaba Tibor „Tibes”: A pultosok panaszkodnak, hogy nem fogy az alkohol

0
Csaba Tibor – művésznevén Tibes – az egyik legnépszerűbb keresztény hiphop előadó Magyarországon. Házas, háromgyermekes apuka. A zenéről, mint szolgálatról beszélgettünk, de szóba kerültek gyermekkori sebek és az apaság is.

Az örömhírt nem lehet bilincsbe verni, csak minket

0
Nagyon jó hír, hogy valami nem változik: az evangélium evangélium marad és bármikor örömet tud okozni, ha elmélkedünk rajta. 

A nagyravágyás és a versengés megosztottságot terem

0
A teljesítmény- és megfelelési kényszer az élet minden területén sok áldozatot szed. Laci atya arra mutat rá, hogy van megoldás, van kiút az elvárások fogságából.

Sosem vagyunk egyedül

0
Érezhetjük magunkat magányosnak, elhagyatottnak – ilyenkor komoly erőfeszítés lehet a hitünket gyakorolni. Jézus Krisztus – Laci atya által – most is arra bíztat minket, hogy higgyük el: sosem vagyunk egyedül.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.