23.5 C
Budapest
2024. június 19., szerda

Címke: szinodalitás

Hogyan váljunk olyan egyházzá, ahol az emberek fellélegeznek?

0
Május közepén a Háló Közösségi Központ adott otthont A jövő egyházáról, jelen időben című rendezvénynek, és ekkor mutattuk be a „Formáljuk együtt a jövő egyházát!” című szinodális munkafüzetet is.

Megjelent a katolikus egyház megújulását segítő munkafüzet

0
Ferenc pápa arra hív, hogy aktívan vegyünk részt a reformfolyamatban – ebben nyújt támogatást a magyar szerkesztésű kiadvány.

„Kezdjünk egymáshoz kapcsolódni!”

0
Párbeszéd a megkereszteltek között az emberiséget ma érintő problémákról – Ferenc pápa szerint ez a szinódus. Ezt a párbeszédet segíti a megujul.hu, melynek márciusban megjelent cikkeiből válogattunk.

„A megújulás lényege, hogy nyitottak legyünk Istenre”

0
Szinodalitás – sokak számára még idegen kifejezés, miközben a keleti kereszténység számára jól ismert szemlélet és gyakorlat.

„Az egyháznak egyszerre kellene megújulnia és visszatérnie a gyökereihez”

0
A megujul.hu őszi felmérésének végén minden résztvevő megoszthatta szinodalitással kapcsolatos gondolatait – 516 szabadszavas hozzászólás érkezett, ezekből "csemegézünk".

Szinódus – „a jövő egyházáról álmodva”

0
A Szemlélek ismét cikksorozattal jelentkezett a Telexen: október elejétől hat héten keresztül foglalkoztak írásaink a Szinódussal és a katolikus egyház megújulási folyamatával – ezekből a cikkekből idézünk.

Szelíd reformáció zajlik a katolikus egyházban

0
Nem válságban van a kereszténység, hanem fejlődésben.

Meglepetés: nem hat, hanem hét magyar vesz részt a vatikáni szinóduson

0
Szabó Péter szakértőként segíti a katolikus csúcstalálkozót.

„Hiszem, hogy az egyház valami különleges dolog”

0
Miközben Rómában zajlik az egész világegyházat érintő püspöki szinódus, érdemes újra rápillantanunk a német katolikus egyház Szinodális Útnak elnevezett, a világegyházi folyamattól sok tekintetben eltérő kísérletére, megismerni nehézségeit, kríziseit és eredményeit.

Nincsenek másodrangú keresztények

0
Sokan mégis annak érzik magukat: nők, laikusok és számos kirekesztett egyháztag. A Szemlélek Társalgó különkiadása Rómából jelentkezik.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.