A skatulyázás az előítéletek melegágya

Tudatlanságból és hitetlenségből sok negatívum származhat. Varga László püspök szerint jobb az öröm, a béke, az igazság tanújaként élni.

Tényleg érdekel Isten akarata? Akkor is, ha az felborítja terveidet és többé nem fürödhetsz saját dicsőségedben? Ne félj igent mondani!

Mondhatsz igent, vagy nemet is Isten akaratára, a lényeg, hogy tedd meg, amit kér. A megtéréssel bárkit „beelőzhetsz” Isten országában.

Sokszor várjuk el Istentől is, hogy tegyen végre rendet ezen a bűnös világon és ebben a bűnös Egyházban. Boldog, aki nem botránkozik meg Isten irgalmasságán.

Akik nem fogadják be Krisztust, kénytelenek mindig új világrendet alkotni. Akik befogadják, azok már kétezer éve Isten országának, az új világrendnek a tanúi örömükkel, békéjükkel és igazságukkal.

A tudatlanság és hitetlenség az előítéletek és ítéletek melegágya. Uram, ments meg attól, hogy bárkit „beskatulyázzunk”!

Milyen sokféle felmenőn keresztül szőtte össze rád vonatkozó terveit az Úr. Te is egy nagy terv része vagy mások számára. Maradj alázatos!

Ne félj! Akinek Igent mondasz az akaratára, az már réges régen Igent mondott rád. Megtartja ígéretét, veled van.