Nem örökre szóló választások

Esti Tükör 2021. szeptember 24.

Jankovics Marcell életműve előtt tiszteleg a filmes szakma, hozzájuk társulhat bárki a Budapesti Klasszikus Film Maraton résztvevőjeként. Most, pénteken este a Szent István bazilika előtti téren a nemrég elhunyt művész János vitéz című alkotását lehet megtekinteni.

előválasztás
Forrás: Elon Musk Twitter-oldala

Úgy tűnik, vége, ennyi volt: szakított Elon Musk és párja, a kanadai „Grimes”, avagy Claire Buscher. A Tesla alapítója maga jelentette be, hogy „félig elváltak”, de azért még jóban vannak és közösen nevelik gyermeküket, aki a talányos „X Æ A-Xii Musk” névre hallgat. Ő egy kisfiú.

Szintén hiába ígért – alighanem – örök hűséget párjának, elvált feleségétől Magyarország minden bizonnyal legtehetségesebb kortárs vállalkozója. Ez a válás tette lehetővé Mészáros Lőrinc számára, hogy ma újra megházasodjon a „technikai okok/forgatás miatt” zárva tartó Alcsúti Arborétumban. De lehet, hogy ott csak a lagzit tartják.

előválasztás
Biztonsági őr az Alcsúti Arborétum bejáratánál (Fotó: Huszti István / Telex)

Ugyancsak nem örökre szóló választást tartanak jövő tavasszal hazánkban, amelynek előválasztása ezen a pénteken a miniszterelnök-jelöltek – egy kivételével – második vitájával markánsabb szakaszához érkezett. Az esemény jelen sorok írásakor még tart, az „élő közvetítés” itt követhető nyomon.

előválasztás
Fotó: Marjai János / 24.hu

Az Országos Előválasztási Bizottság tájékoztatása szerint 270 ezernél többen vettek már részt az előválasztáson. A szervezők az online helyett a személyes voksolásra buzdítanak mindenkit.

előválasztás
Itt még minden kéz megvan (via hvg.hu)

Eddig is sejthető volt, hogy sok dolog változni fog Afganisztánban. Lopni például a jövőben még kockázatosabb lesz, ugyanis az új afgán kormány börtönminisztere – ott ilyen is van – friss közlése alapján vissza fognak térni a kézlevágásos büntetési módhoz. Annyi engedményfélét azért kapott a globális közfigyelem, hogy még nem dőlt el, nyilvánosak lesznek-e az ilyen eljárások.

előválasztás
belvarosikozossegiter.hu

Aki nosztalgiázni szeretne, már holnap megteheti Budapesten, elindul ugyanis a 2-es villamos vonalán és egészen október 31-ig fog közlekedni minden hétvégén néhány felújított 611-es nosztalgiavillamos.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.