Gyermekpornográfia – már a jéghegy csúcsa is rémisztő méretű

Nemrég Bajorországban egy kiterjedt razzia során a gyermek-pornó sötét világában 51 személyt letartóztattak, számtalan adathordozót, okostelefont és számítógépet lefoglaltak. Van olyan gyanúsított, akinél 18 000 szexuális erőszakot bemutató képfájlt találtak – írja a Süddeutsche Zeitung.

Az „Ébresztő” fedőnevű akcióban több mint kétszázan dolgoztak, a gyanúsítottak egy részét üzleti útján, szállodai szobájában vették őrizetbe. Csupa férfiról van szó, köztük minden korosztály (16-62 évesig) és minden szociális réteg képviselve van. A beismerések igazolják a nyomozók szimatát, akik az információikat részben nyilvános internetes bejegyzések, részben az úgynevezett Darknet forrásaiból szerezték. A tényállások tisztázása sok időt vesz igénybe, de egyértelmű, hogy általában gyermekek bántalmazását és molesztálását vették fel, majd a képanyagot terjesztették, illetve több esetben zaklattak gyerekeket szexuális tartalmú videókkal.

Sajnos az csak jégyhegy csúcsa, várhatólag

a jelenlegi „nagy fogás” szálai sok újabb tetteshez és áldozathoz fognak még elvezetni, évek óta nő a bejelentések és a felderítés alatt álló esetek száma.

A bajor igazságügyi miniszter sürgeti, hogy egész Európában szigorúbban tartsák szemmel a gyermekpornót terjesztő fórumok üzemeltetőit, és gondoskodjanak arról, hogy a hálózatokról ténylegesen töröljék az ilyen tartalmakat, ahogy ez Németországban már törvényi előírás.

A prostitúció esetében az a tapasztalat, hogy akkor történik valódi változás, amikor a „fogyasztókat” is büntetik.

Ugyanígy a gyermek-pornó elleni küzdelemben is édeskevés, hogy a közelmúltban felfedezett platform működtetői közül néhányat elfogtak, hiszen az érintett oldalnak 400.000-nél több aktív felhasználója volt. A puszta „nézegetés” sem tekinthető ártalmatlannak, de sokan százával, sőt némelyek ezrével töltötték fel a gyermekek elleni bűncselekményeket dokumentáló felvételeket.

Sokan aggasztónak tartják azt is, hogy nem kötelező feljelentést tenni, ha valaki gyermekek molesztálásáról szerez tudomást. Ezért történhet meg, hogy valami, amiről „mindenki tud”, mégsem kerül a rendőrség látókörébe.

 

FORRÁSSüddeutsche Zeitung
Mindig szerettem volna a dolgok mögé látni, néha úgy érzem, sikerül is - különösen, amióta a Teremtő Lélek hangjára igyekszem fülelni. Amit pedig felfedezek, azt szívesen meg is osztom, akárcsak a kérdéseimet, amelyek minden meglelt válasz nyomán sokasodnak. Nagy öröm számomra közösségben felfedezni és együtt gyönyörködve szemlélni a Teremtőt műveiben.