Így törheted meg az erőszak ördögi körét

Megbocsátás, bizalom, önmegtagadás, rendíthetetlen remény – van miben növekednünk. Ebben segít Varga László püspök.

A Szentlélek az, aki rávesz bennünket az önmegtagadásra, a kereszt hordozására és Krisztus követésére. Engedd magad „rászedni”!

Amikor igent mondunk a papságra vagy a házasságra, a Szeretet „rászedett” bennünket, mi meg hagytuk. Nem tudhattuk mi lesz, csak abban voltunk biztosak, hogy a Szeretetre rábízhatjuk magunkat.

Jézus győzött a bűn és a sátán felett. Szellemi harcodban szükséged lesz az Ő győzelmébe vetett hitre, rendíthetetlen reményre és iránta való szenvedélyes szeretetre.

Vedd észre, hogy szegény vagy, vak és megkötözött. Fogadd el az Úr által felkínált gazdagságot, szabadulást, és kenetet, hogy láss! Élj Isten országának igazságában, békéjében és örömében!

Minden megölt keresztény vére megbocsátásért és ellenségszeretetért kiált, nem pedig bosszúért. Ha ezt megértjük, akkor tudjuk megtörni az erőszak ördögi körét.

Szűz Máriát az Atya kiválasztotta, Jézus első tanítványa lett, a Szentlélek pedig segítette, hogy szabad akaratával teljes Igenné legyen. Ezért Isten megdicsőítette őt.

Mária a csend és a hit asszonya. Ő az eucharisztikus és karizmatikus szűz. Szellemi harcunk legfőbb segítője. Kérd Máriát és kövesd a példáját!