Isten legnagyobb kockázata az ember

Tudja, hogy a Gonosz működik, mégis töretlen a bizalma bennünk. Laci atya magvető gondolatai.

A Szeretet elment a végsőkig. Állandó jelenlét az Eucharisztiában, egyesülés a szeretettel a szent ostyában. Tegyük az életünket szeretetáldozattá az Oltáriszentség által!

Kockáztat az Isten! Nem kivett bennünket a világból, hanem kovászként helyezett bele. Tudja, hogy a Gonosz működik, mégis töretlen a bizalma bennünk. Éljünk vele!

Valódi önazonosságunkat a Szentháromságtól kapjuk. Az Atya fiai és lányai, Jézus barátai és a Szentlélek szentélyei vagyunk. Ezek vagyunk és ezek is maradunk. 

Önmagunk elajándékozása kölcsönösség, befogadás. Amikor ezeket gyakoroljuk a szeretet erőterében, akkor a Szentháromság lesz eseménnyé az életünkben.

Minden őszinte, kérő ima a hitünket teszi próbára. Elhisszük-e, hogy meg tudja tenni és meg is teszi az Isten, amit kérünk tőle? 

A vértanúk tudták, mi illeti meg a császárt, s azt adták meg neki. Semmilyen bálványnak nem hódoltak, önmagukat csak Istennek adták, mint az ő képmásai. Rajtunk a sor!

Könnyű tenni a jót, amikor ezért elismernek, megdicsérnek. Nekünk akkor is szeretnünk kell, amikor ezért gúny, megvetés jár. Így lesz „az elvetett kő szegletkő”.