Isten nem cáfolható!

Esti Tükör, 2021. július 16.

Történelmi méretű árvíz sújtja Németország nyugati részét, de súlyos a helyzet Hollandiában és Belgiumban is. Egész települések kerültek víz alá, csak Németországban legalább százan haltak meg, de sokakat eltűntként tartanak nyilván. A politikusok szerint egyértelmű, hogy a katasztrófa oka a klímaváltozás.

24.hu

Áder János köztársasági elnök segítséget ajánlott Németországnak, részvétét fejezte ki az áradások károsultainak és az áldozatok családtagjainak.

168.hu

Közben itthon is heves zivatarokra, intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

portfolio.hu

„Természettudományos tények alapján nem lehet arra a meggyőződésre jutni, hogy nem létezhetik Isten. Isten nem bizonyítható, ebben az az örömhír, hogy Isten nem is cáfolható” – ezt Nagypál Szabolcs mondta egy podcastban, melyben szóba került a lombikbaba-program, a földönkívüli élet és Darwin elmélete is. A római katolikus teológus szerint „az egyházban nincsenek tabu témák, minden téma szabadon vitatható”. Nagypál Szabolcs ugyanakkor úgy gondolja, hogy a „keresztény lét igényességet követel az embertől, vagyis azt, hogy a saját egyéni törekvéseit, igyekezeteit próbálja összehangolni a közösség igyekezetével, mások igyekezetével, valamint az egyháznak a tanításával.”

reaktor.hu

Kiválasztották a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus süteményét. A recept megalkotásánál számos kritériumnak kellett megfelelni. A termék jellegzetes, meghatározó ízének kialakításában csak olyan alapanyagokat használhattak a cukrászok, amelyek a Bibliában is megjelennek: például a füge, a datolya, a gránátalma, a szeder, a mandula, a dió, a pisztácia, a bab vagy az olívaolaj, de arra is oda kellett figyelniük, hogy egyenként csomagolható és hűtés nélkül is tárolható legyen.

magyarkurir.hu

A kormány döntése értelmében augusztus 1. után lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, de a második oltás után négy hónapot várni kell – ezt Orbán Viktor jelentette be. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elmondta azt is, hogy az egészségügyben csak beoltottak dolgozhatnak, az iskolásoknak pedig oltást szerveznek.

index.hu

A Magyar Orvosi Kamara fontosnak tartja és üdvözli a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét az egészségügyben dolgozóknak – ezt a kamara elnöksége közölte a szervezet honlapján, hozzátéve, hogy „jelenleg ez az intézkedés biztosíthatja a betegek és a kollégák védelmét”.

napi.hu

A WHO ugyanakkor  „rendkívüli óvatosságra” intette tagállamait a koronavírus elleni védőoltások harmadik dózisának beadásával kapcsolatban, ami a szervezet véleménye szerint nem segíti elő a méltányosabb globális vakcinaelosztást sem – úgy vélik, harmadik oltás igazságtalan azokkal szemben, akiknek még egy sem jutott.

bbc.com
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.