Ne makacsold meg magad, engedd, hogy szeressen!

Nagyon ellenállóak tudunk lenni mindenféle utasítással szemben, és ez természetes. Ki akarja más akaratát teljesíteni? Miért lenne jó nekünk?

Ami megtörtént veled a keresztségben, az a megtérés és a Krisztus követése által válik ajándékká mások számára. Vállald az emberek halászatát, mint küldetést!

A keresztségben részesei lettünk Krisztus királyságának. Viszont egész életünkben szellemi harcot kell vívnunk, hogy ezt a királyságot hatalomra juttassuk és megőrizzük.

Amíg Jézus a pásztorod nem veszhetsz el. Megkeres, bárhol vagy rád talál, bekötözi a sebeidet és visszavisz a közösségbe. Ne makacsold meg magad, engedd, hogy szeressen!

Az a legjobb talaj Isten szavának, ahol a szív kész engedelmeskedni, önként, szabadon és szeretetből megtenni az Igét.

Az elvakultnak meg kell vakulnia, hogy lásson. Az erősnek, eszméiben kevélynek össze kell töretnie, hogy alázatra jusson. Jó „pálfordulást”!

A világunkban jelenlévő spirituális éhséget Isten országának békéjével, örömével és igazságosságával kell csillapítani. Ha nem tesszük, mással és máshol oltják szomjúságukat az emberek.

Ha Krisztus benned él nem veszhetsz el! Ő csillapítja viharaidat, és ha kell vízen járni tanít. Kérd a Szentlelket, hogy minden eddiginél jobban rá tudd bízni magad!