Szíverősítő

Laci atya sorai arra emlékeztetnek, hogy akár elkószáltam, akár hazafelé botorkálok, akár otthonról figyelem a kószálót – Jézusnak fontos vagyok!

Fontos az értelem megtérése: Krisztus követése, bűnbánat és a gondolkodás, megváltoztatása. Ám még fontosabb a szív megtérése, amikor szenvedélyes szeretetre gyullad a szívünk a Szentlélek által.

Te kiért és kikkel bontanád ki a háztetőt, hogy Jézus elé leengedj egy szenvedő beteget? A hited láttán ő ma is cselekszik.

Fel kell nőni az Atya szeretetéhez, akinek az egy eltévedt, vagy tékozló ugyanolyan értékes, mint a kilencvenkilenc, vagy az egy otthonmaradott.

Ha a Jézus által felkínált igát, az evangélium édes Igéjét szeretetből magunkra vesszük, szabaddá válunk a világ számtalan igájától, kényszerétől.

Ha Isten a Jóság, akkor te, az ő képmása, eredendően jó vagy. Mutasd meg a benned lévő jóságot!

Amíg ítélkezünk, másokra címkéket aggatunk, addig félünk szembesülni a rólunk, a bűneinkről és bűnös voltunkról szóló igazsággal.

Amíg ítélkezünk, másokra címkéket aggatunk, addig valójában felmentjük magunkat az evangélium és Krisztus követése alól.