Történelmi forróság, jeges óceánok, új operációs rendszer

Esti Tükör, 2021. június 24.

– A mai nap sok szempontból is beírja magát a történelembe! Először is meglett a 40 fok. Dőltek itt országos, fővárosi rekordok, 4 éve nem volt ehhez fogható hőség, de ami mégis a legérdekesebb, hogy méréseink alapján júniusban még soha nem fordult elő a maihoz fogható csúcsérték – írta összefoglalójában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ennek felismeréséhez viszont nem kell időjárás szakértőnek lenni, elég ha megtudjuk, hogy tervezetten késnek a vonatok: a forróság miatt ugyanis sebességkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon.

Mindenki maga döntheti el egy szabad országban, de aki így tesz, annak jó hír, hogy hisz-e a meteorológusoknak, akik péntekre zivatarokat, záporokat ígérnek.

National Geographic

A nagy hőség közepette érdemes felidézni, hogy a 3 klasszikus óceán mellett van két igen hűs víztömeg, amit ugyancsak az óceánok közé számítanak egyes szakértők – a Déli- és a Jeges-óceán eddig sok tankönyvből kimaradt, de a jövő e téren változást hozhat.

A hírvilág zajában némiképp csendesen debütált a Windows 11 operációs rendszer – korábbi rokonainak kétségkívül kevesebb vetélytárssal és kevesebb platformmal kellett felvenniük a versenyt.

Microsoft

Veszprémben pedig elstartolt a Magyar Mozgókép Fesztivál, amelynek keretében 84 alkotást lehet megtekinteni a Balaton északi partvidékén.

mandiner.hu
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.