Olvas ma még valaki újságot?

Átalakult a sajtótermékek használata, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolnák.

A Szemlélek létrejöttének kiinduló oka az volt, hogy világossá vált: egyre kevésbé olvasnak papírra nyomtatott információkat az emberek, mind többen valamilyen elektronikus eszköz, kütyü által tájékozódnak, de még a kikapcsolódás, sőt, a kapcsolattartás is rohamtempóban haladt már sok évvel ezelőtt is a digitalizálódás útján.

Mostanra kétségessé vált, hogy érdemes-e olyan költséges kiadványokat előállítani, amelyek fizikálisan léteznek, emiatt nem frissíthetők, hamar aktualitásukat veszítik, és még az olvasóhoz való eljutásukról is gondoskodni kell.

Mégis,

az újságolvasás iránti vágy valahogy megmaradt sokakban, legalábbis a szerkesztőségünkhöz eljutó számos visszajelzés erről árulkodik.

Az éveken át jelentős érdeklődést kiváltó Szemlélek Hírlevél kapcsán gyakran kaptunk ugyanis meglepő reakciót, amikor valamiért késett a kiküldés.

„Hol maradt az újság?” „Nem kaptam meg az újságot!” „Valami gond lehet, nem jött meg az újság.”

Az ilyen üzenetek rámutattak, hogy olvasóink nem csupán kattintani, nem „fogyasztani” akarnak, hanem

a Szemlélek viszonyítási pontot jelent számukra, amely segítséget nyújt a világ dolgai közötti eligazodáshoz. És ha ez nincs, akkor hiányzik.

Ismert tény, hogy az idei év kezdetén néhány hónapra kénytelenek voltunk szüneteltetni tevékenységünket. Sok energiát fektettünk abba, hogy folytatni tudjuk missziónkat, ez azonban azzal is járt, hogy annak a sok ezer embernek, aki fel volt iratkozva korábbi hírlevelünkre, most újra regisztrálnia kell, hogy megkapja ezt a sajátos „újságot”.

Ha tehát bárki szeretne hetente ingyenes válogatást kapni legérdekesebb cikkeinkből, pár kattintással – újra – kérheti, hogy küldjük el neki interjúink, beszámolóink, publicisztikáink, videós anyagaink sokszínű ajánlóját.

Ezt a honlapunk alsó részében elérhető űrlap kitöltésével akár fél perc alatt meg lehet tenni.

Szemlélek magazinunk mellett immár létezik tehát a saját postaládába rendszeresen és díjmentesen érkező Szemlélek hírlevél is.

Ez a sajátos újság szabadon járhat mindannak, aki szívesen jár velünk együtt a közös gondolkodás, építő társadalomformálás útján.