Váljunk feltétel nélküli Igenné, amikor Isten megszólít!

Sokszor esünk abba a hibába, hogy feltételeket szabunk Istennek. Mit lehet ez ellen tenni? Mire van szükség? Varga Laci atya most sem hagy minket válasz nélkül.

Az Isten szeretetébe és jelenlétébe vetett hit egyik megnyilvánulása a hála és a dicsőítés. A hálás szívből pedig felszínre tör az öröm. Napi gyakorlatként ajánlott!

Akinek az Úr az igazsága, mint Józsefnek, az nem szab feltételeket Istennek, hanem szabadon engedelmeskedik kérésének.

Nem elég megtartani a parancsolatokat, sokat imádkozni. Arra van szükség, hogy feltétel nélküli Igenné váljunk, amikor Isten megszólít!

Amikor Isten jelet ad, nem kényszerít, nem szuggerál. Sokkal inkább inspirál, döntésre hív, hogy önként, szabadon, szeretettel működjünk együtt vele.

Isten országa elérkezett Jézus születésével. Akkor növekszik bennünk, ha elvisszük másokhoz ennek örömét. Mária, az első misszionárius, kész segíteni ebben is.

Szűz Mária nem látta előre, hogy mi fog vele történni. Nem tudott mindent, mégis IGENT mondott. Kövesd a példáját, és mondj igent ma is az Atya akaratára!

Megrendítő szeretet, a megtestesült Szeretet. Szemléld, hidd, éld és soha ne add fel a megdicsőülés reményét, amit ő hozott el számodra is!