Apa, köszönöm…

…hogy csupán a jelenléteddel is tanítasz.

Apa, Te megmutatod nekem, hogy bízhatok majd a férfiakban. Mintát adsz arra, hogy egy férfi hogyan bánik egy nővel. Hogy a későbbiekben, nőként mit várhatok majd egy férfitól. Mi az, amit megtehet velem, és mi az, amit nem. Tőled kapom a férfiakba vetett bizalmam.

Apa, Neked köszönhetem az Istenképemet – a Te példád alapján alakul ki. Ha Benned bízhatok, Rád számíthatok, akkor mindig vakon fogok bízni az Úrban! Tudni fogom, hogy minden értem van, és nem ellenem. Mert melletted megtanultam.

Apa, a Veled való kapcsolatom miatt tudok bízni a világban, a jövőben.

Tudom, bármilyen nehéz is a helyzet, minden jóra fordul majd. Mert a Te személyed az, akit gyermekként elsőként érzékeltem a külvilágból. Te határoztad meg számomra, milyen maga a világ.

Apa, a Te szereteted más, mint Anyáé. De ugyanolyan fontos nekem. Ha Neked kell elmesélnem, mit hibáztam, hát előtte össze kell szednem a bátorságom. Mert meg akarok felelni Neked. Felnézek Rád. Szereteted nem egy lágy, hanem egy határozott, elváró atyai szeretet, amely mindig többre sarkall. Irányt és célt mutat, és elvárja hogy küzdjek. Apa, miattad többre vagyok képes!

Apa, fontosak a karjaid! Megütsz, vagy átölelsz velük?? Mert én ezeket a karokat fogom keresni a jövendőbelim kiválasztásánál is. Kérlek ölelj át! Adj nekem biztonságot hatalmas karjaiddal!

Apa, ha nem is tudod, fontos nekem az, ahogyan Anyával beszélsz. Hogy amikor hazaérsz, megcsókolod. Hogy hallom, ahogyan viccelődtök.

A Ti szövetségetek adja a házasságba vetett hitemet. Hogy a szeretet örök. Hogy a társ nem hagy cserben, ha baj van. Hogy minden megoldható.

Apa, köszönöm, hogy Te nem vagy olyan aggódós, mint Anya. A legjobb kalandok mindig Veled történnek! A Te öledben vezethettem először autót. Te megengedted, hogy felmásszak arra az óriás cseresznyefára! Ha valahonnan leesek, Te nem rohansz felém ijedten. Mosolyogsz, és azt mondod, poroljam le a nadrágom. Ezekkel az élményekkel Te megtanítod nekem, hogy nem kell félni, hogy bátran vágjak bele bármibe. Mert Te tudod, hogy képes vagyok rá.

Apa, nem gond, ha látom, hogy küzdesz. Hogy valamit nem tudsz megoldani azonnal. Ettől nem válsz gyengévé a szememben. Csupán rájövök, hogy nem minden olyan egyszerű az életben. És közben büszke vagyok, mert látom, Te akkor is küzdesz. Ameddig csak lehet. Ettől még erősebbé válsz számomra.

Apa, köszönöm, hogy amikor fáradtan hazaérsz este, nem a tv elé ülsz le, hanem mellém a szőnyegre, játszani. Hogy minden este velünk vacsorázol és megpuszilsz, mielőtt aludni megyek. Érzem, hogy mi vagyunk a legfontosabbak számodra. Az élet gyorsan elrepül. Én felnövök, és tele leszek hálával, szeretettel, és gyönyörű gyermekkori emlékekkel. Anyával együtt, bármikor számíthattok majd rám.

Ha idősek és betegek lesztek, ott leszek az ágyatok mellett, ahogyan Ti is ott voltatok az enyém mellett.

Mindig lesz időm Rátok, mert megmutattad, az idő a legértékesebb ajándék, amit egymásnak adhatunk.

Apa, köszönöm hogy vagy! Hogy jó apa vagy! Hogy minden nap rám mosolyogsz! Hogy a szemed csillogásában, láthatom hogy büszke vagy rám.

Szeretlek, Apa!

Az élet védelmére alkotott a Teremtő. Idővel rájöttem, hogy ez magával hozza a kapcsolatok megfelelő minőségének, a házasság védelmének, a férfiak és a társadalom felelősségének kérdését is. Olyan utat szeretnék mutatni a fiataloknak, hogy döntéseik mentén ne könnyek, hanem virágok fakadjanak. Kiteljesedést adjon a boldog házasság, kiegyensúlyozott családi élet megteremtése.