Segítünk eligazodni a hit világában – Vlogot indít a Szemlélek

Az új videósorozat választ ad a sokak lelkében felmerülő kérdésekre.

Miért engedi meg Isten a rosszat, a szenvedést, a tragédiákat a világban? Mi lesz velünk a fizikai halálunk után? Hogyan működik a szabad akarat, ha Isten mindenható? Létezik-e a pokol?

Csak néhány kérdés a rengeteg dilemmából, ami valószínűleg felmerült már azokban, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a kereszténységgel. A jó hír az, hogy a katolikus teológiának van válasza az ilyen kérdésekre, a még jobb hír pedig úgy szól, hogy ezeket a válaszokat a Szemlélek alkotói közössége fiatalos, közvetlen formában meg is fogja fogalmazni a következő hónapokban.

A Szemlélek Iránytű elnevezésű videósorozat küldetése, hogy közérthető, könnyen befogadható formában mutassa be, mit és miért tanít a katolikus egyház, ezzel segítve az eligazodást a hit világában.

Arra gondoltunk, hogy az előkészületekbe bevonjuk a Szemlélek olvasóit is: bárki küldhet kérdést, felvetést, témajavaslatot a szerkesztőségnek, a beérkezett ötleteket pedig fel fogjuk használni a forgatások előkészítése során.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a fenti példákhoz hasonlóan tömör formában megfogalmazni néhány – személyenként legfeljebb öt – olyan kérdést, amelyre választ keres, olyan témát, amely valamiért nem elég világos, amit nehéz elfogadni, amit jobb lenne alaposabban megvilágítani. A témajavaslatokat az címre várja a Szemlélek Iránytű stábja.

A beküldési határidő: 2022. február 24.

Szemlélek vlog

Itt a lehetőség, hogy megkérdezzük, amire választ keresünk, egyben itt az alkalom, hogy részt vegyünk egy új műsor témáinak meghatározásában!

Aki szívesen bekapcsolódna a Szemlélek Iránytű előkészítésébe, küldje el bátran saját kérdéseit!