Itt az ideje, hogy összedobjunk egy független Szemlélekre!

Tényleg kell a támogatásotok, és azt is elmondjuk, miért kérjük és mire fordítjuk.

A címben szereplő olvasói hozzászólás – az alábbi képen látható formában – az idei év elején született, miután értékközösségünk működésének tavaszi újraindításakor megírtuk nektek, hogy ha másként is, de mindenképpen folytatni szeretnénk missziónkat.

A folytatáshoz azonban anyagi erőforrásokra is szükségünk van, és ezen a téren a nulláról kellett újraindulnunk. Nem tudunk a jövőben csak azokra a jóakaróinkra támaszkodni, akik odaálltak mögénk, mikor égett a ház. Az ő támogatásuk és a csapatunk elszántsága arra volt elegendő, hogy megmutassuk nektek: képesek vagyunk megújulni, újraépíteni azt, amit fontosnak tartunk.

Új arculattal, honlappal jelentkeztünk, igyekeztünk minőségibbre cserélni a régi megjelenést. Tanultunk az elkövetett hibáinkból is: a lap mögött álló, újonnan létrehozott Szemlélek Alapítvány alapítói, kuratóriumi tagjai és munkatársai között csak olyan emberek vannak, akik ténylegesen tesznek is küldetésünkért. Emellett a háttérben olyan emberek segítenek bennünket szakmailag, akik nélkül nem indulhattunk volna el: jogászok, pénzügyi és marketing-tanácsadók, akik egytől-egyig önzetlenül állnak ügyünkhöz. Részünkről tehát beletettük a maximumot abba, hogy folytatódni tudjon missziónk.

Most benneteket kérünk: ha szeretnétek a továbbiakban is találkozni írásainkkal, tegyétek bele ti is azt, amit tudtok!

Meggyőződésünk, hogy sok jó ember szerény, lehetőleg rendszeres hozzájárulásával minden hullámverés ellenére fenntartható a Szemlélek. És hogy mire is fogjuk költeni a támogatásotokat?

Amire biztosan nem:

A Szemlélek munkatársai nem az olvasók pénzén akarnak meggazdagodni. Nem fogtok minket lefotózni luxusjachton, de lóháton sem a tengerből kifelé jövet. Nem költünk semmi olyanra, amit ne gondolnánk át kétszer is: bármennyire is szeretnétek, nem fogunk magunkról fürdőruhás naptárat kiadni, és egyelőre például állandó szerkesztőségünk sincs (és lehet, hogy ez így is marad), de főmunkatársakkal sem dolgozunk – mindenki annyit keres, amennyit adott hónapban hozzátett a tartalomhoz. Eszközökre is a minimálisat költjük, de a minőségi újságíráshoz igyekszünk biztosítani munkatársaink számára, ha nem is az ideálisat, de legalább az optimumot.

Amire a továbbiakban is számíthattok:

Arra a fajta újságírásra, mely nem távolodott el eredeti feladatától: az érdemi kérdezéstől, a közös gondolkodásra hívástól, a tényeket a véleményekkel össze nem keverő cikkírástól. Mivel továbbra is az evangéliumok és az egyház társadalmi tanítása alapján vizsgáljuk az egyházainkban és a közéletben történő eseményeket, ezért elképzelhetetlen számunkra, hogy bármely politikai párt, gazdasági érdekcsoport mögé beálljunk, vagy akár engedjünk a hivatalos egyházon belüli esetleges nyomásgyakorlásnak.

Tudjuk, hogy munkánk és céljaink már-már a lehetetlen kategóriáját súrolják. De hiszünk abban, hogy így lesz a Szemlélek Veletek együtt valóban a Mi lapunk, a közösségi terünk, egyedi egyházi és közéleti klubhelyiségünk.

Miért tőletek kérünk segítséget?

A Szemlélek küldetéséhez a hazai adottságokból kifolyólag állami és/vagy egyházi támogatásra nem számíthatunk.

Ez is egy lehetőség lenne, de…

Csakis az olvasói adományok képezik bevételeinket, alkalmi hirdetői hozzájárulással kiegészítve.

Hosszú távon akkor lesz Szemlélek, ha az olvasóink igent mondanak ránk – „dobjuk össze” most a további működéshez szükséges összeget!

Ide kattintva lehet tájékozódni a támogatási lehetőségekről, akár egyből, pár kattintással küldhető is adomány.

Köszönjük az eddig beérkezett támogatásokat, és köszönjük, hogy mellettünk álltok!

a Szemlélek értékközössége