Jézusnak mindig van még egy dobása

Megérkeztek Laci püspök e heti erőlevesei.

Isten maga az Irgalom. Amikor irgalmas hozzánk, vagy mi vagyunk irgalmasok másokhoz, az Atya, a Fiú és a Szentlélek élete bennünk is történik.

Amikor már nincs több „dobásod” és megoldásod, Jézusnak még van. Meghív, hogy járj vele a vízen.

Az ima nem munka vagy program, hanem jelenlét egy kapcsolatban. Ha nagyon sok a dolgod, gyakrabban pihenj meg az imában.

Jézus Krisztus önmagát egészen „elégette” értünk a szeretetben. Ha szeretjük, akkor engedjük meg neki, hogy ugyanezt tegye velünk a hétköznapi dolgaink közepette.

Megbotlottál, elestél, padlót fogtál? Nem baj, így tanít járni a Szeretet. Ne félj, ezután is felsegít, és ha szükséges, a karjaiba vesz.

Gondold végig, hogy mit adott oda Jézus szeretetből érted és neked. Azt is, hogy te mit adtál vagy adsz oda neki szeretetből, és legyél nagyon hálás mindkettőért.

A Szentlélek iskolájában tananyag az ima művészete, a tanúságtétel, a megbocsátás és az ellenségszeretet. Felvételi az evangélium ismerete, a megtérés és a Krisztus iránti szeretet.

FORRÁSLaci atya facebook oldala
Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.