Szuperkedd

Esti Tükör, 2021. augusztus 3.

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje: a „Szavak nélkül” címet viselő terv célja, hogy a művészet, a zene segítségével integrálják az állami gondozott gyerekeket a társadalomba. Az MMA ösztöndíjasa, Czikora István László által indított kezdeményezés 2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább, hogy a művészeti foglalkozás is a gyerekek mindennapjainak részévé válhasson.

fidelio.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint az idei a legmelegebb nyár 1901 óta: az első két nyári hónap átlaghőmérséklete 22,9°C, ami az eddigi legmagasabb a sorban. Az idei június a harmadik legmelegebb, a július pedig a legmelegebb volt az elmúlt 120 évben.

portfolio.hu

„Jólesik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet” – ezzel a már-már lírai leírással mutatja be a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Tortáját, mely Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, és a „Napraforgó” fantázianevet viseli. A tortákat augusztus 20-tól lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában. Augusztus 20-án egyébként korlátozásoktól mentes ünneplés terveznek: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tájékoztatása szerint a valaha volt legnagyobb szabású rendezvényre készülnek.

kultura.hu

Magyar szuperkedd volt a mai a tokiói olimpián: a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás aranyérmet, a kajakos Varga Ádám és a vitorlás Berecz Zsombor ezüstérmet, a kajakos Kozák Danuta és Bodonyi Dóra kettese bronzérmet nyert. A birkózó Lőrincz Viktor a döntőbe, a női vízipólócsapat az elődöntőbe jutott.

blikk.hu

És ha már győztesekről van szó, nem tudom kihagyni a „hülyecím” verseny mai aranyérmesét: Telefonon keresztül segítették világra a csöpp Gabriellát… A kislánynak és családjának mindenesetre jó egészséget, sok boldogságot kívánunk!

index.hu
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.