Elhunyt az apáca, aki a világ legidősebb embere volt

André nővér február 11-én lett volna 119 éves.

Két évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Lucile Randon is elkapta a koronavírust, majd miután kigyógyult a betegségből, ezt nyilatkozta arra a kérdésre, hogy aggódott-e a fertőzés miatt: „„Nem, nem féltem, mert nem félek meghalni.

Örülök, hogy itt lehetek, de szeretnék valahol máshol lenni – csatlakozni a bátyámhoz, a nagyapámhoz és a nagymamámhoz.”

Az akkor 117 éves szerzetes tavaly április óta számított a világ legidősebb emberének. Érdekesség, hogy az André nevet már említett bátyja iránti tiszteletből vette fel.

Felsorolni is megdöbbentő, egyben csodálkozásra invitáló, mi mindent élt át az 1904-ben született francia apáca.

Két világháború után, 40 évesen lett szerzetes, s bár 79 éves korában visszavonult a teljes munkaidős szolgálattól, továbbra is időseket gondozott, egészen 100 éves koráig.

2010-ben elveszítette a látását, de boldogságként élte meg, hogy továbbra is körbeveszik a szerettei. Nem hagyott fel két kedvence, a csokoládé és a bor fogyasztásával.

2017 óta ő volt Franciaország, 2019 óta Európa legidősebb embere. 2023. január 17-én hajnal 2 óra környékén szűnt meg dobogni a közel 119 éven át őt, és általa a világot szolgáló szív.