27.2 C
Budapest
2024. június 15., szombat

Címke: református egyház

Steinbach József: Azon dolgozom, hogy visszaszerezzük a hitelességünket

0
Április végén választották meg Steinbach Józsefet a református egyház élére. Ő volt az, aki a püspökök közül egyetlenként kiállt a kegyelmi botrány után leköszönő Balog Zoltán mellett, mondván „ha jó volt akkor, amikor a támogatásokat szerezte, akkor legyen jó most is”.

Milyen a jó református lelkész?

0
A címben felvetett kérdésre meglehetősen nehéz választ adni, de segítségünkre lesz a Dunamelléki Református Egyházkerület hivatalos egyházkerületi portálja: a parokia.hu-n 2019. június 21-én jelent meg a "Milyen a jó lelkész?" című írás, amely éppen ezzel a témával foglalkozik.

Újabb református egyházi vezető távozhatott, a Balog-ügy lehet a háttérben

0
A kegyelmi botrány tovább érezteti hatását a vallási közösségben.

Lemondott egy református püspök?

0
Hivatalos bejelentés nem történt, de egyházi körökben az a hír terjed, hogy Pásztor Dániel nem kíván a továbbiakban a Tiszáninneni Református Egyházkerület lelkészi vezetője lenni.

Viszálykodás, megosztottság, káosz, szégyen – református hívek segélykiáltása

0
Nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünknek 10 elkötelezett református személy, akik ezernyi társuk nevében kérik, hogy Balog Zoltán ne maradhasson egyházi vezető.

Gundel Takács Gábor is reagált a református egyház nyilatkozatára

0
A keresztyén médiaszemélyiség szerint megújulásra van szükség, egy teológiai doktor megfélemlítésről beszél, a kommentelők sem igazán látják úgy, hogy minden rendben lenne.

Elmarad a református egységnap, a Balog-ügy lehet a háttérben

0
Határokon átívelő ünnepre készült volna az erdélyi és magyarországi vallási közösség, de a májusra tervezett eseményt lemondták.

Beer Miklós is örülne, ha Balog Zoltán lemondana

0
A katolikus főpásztor szerint más felekezetek sem maradhatnak csendben a református püspök által okozott botrányos helyzet kapcsán.

„Tegye le a palástot!”

0
Vannak, akiknek minden szabad – ezzel a mondattal kezdte Facebook-bejegyzését az egykori tököli kántor, aki most petíciót indított "Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell" címmel.

Nem hallgathatunk – református egyháztagok nyilatkozata

0
Református egyháztagok, 24 értelmiségi az élet különböző területeiről írta alá azt a nyilatkozatot, melyben lemondásra szólítják fel a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.