Egyház és kommunikáció – Mondd el te is a véleményed a Szemlélek új felmérésében!

Ezúttal a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatával együttműködésben állítottuk össze kérdőívünket.

Jól kommunikál-e az egyház? Eljutnak-e üzenetei a hívőkhöz és a „falon túlra”? Milyen azok megítélése? Lehetne-e, kellene-e valamit másképpen csinálni? Hogyan mérhető egyáltalán az egyház kommunikációs teljesítménye?

A 2022-es népszámlálás eredményeit még nem ismerjük, de a hivatalos adatok szerint 2001 és 2011 között nagy mértékben csökkent a magukat vallásosnak mondók száma és aránya. Ebben az időszakban

csak a magukat katolikusnak vallók majdnem 1,7 millióval lettek kevesebben,

de a többi keresztény felekezetnél is legalább tízezrekben volt mérhető a zsugorodás. Az okok valószínűleg szerteágazóak, és nem is lehet redukálni ezeket kizárólag a kommunikáció hatékonyságára, azonban a párbeszéd eredményességének felmérése alapvető igazságok felismerésére vezethet bennünket.

Online felmérésünk olyan sarkalatos kérdésekre keresi a választ,

hogy támaszkodunk-e még az egyházainkra életünk fontosnak tartott, morális kérdéseiben, hogy mennyire tartjuk hitelesnek a kereszténységet hivatalosan képviselők üzeneteit, vagy hogy mennyire szólítottak meg minket a közelmúlt nagyszabású keresztény rendezvényei?

A Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatával együttműködésben készített kérdőívet december 4. (vasárnap) éjfélig lehet kitölteni. Az eredményeket, azok összesítése után publikálni fogjuk, és ahogyan a tavaszi felmérésünknél is tettük, megpróbáljuk azokat eljuttatni a történelmi egyházak vezetőinek.

Mondd el te is a véleményedet, támogassuk együtt a jövő egyházának építését!

Az űrlap kitöltésének megkezdéséhez nyomja meg a „Következő” feliratú gombot!