Ha adunk időt Jézusnak, megszólít minket

Laci atya újra a Szemléleken.

Hétről-hétre ismét csokorba szedve találkozhattok Varga Laci atya gondolatébresztő, lelket megszólító, az üdvösség újtán vezető gondolataival. Ki-ki a saját lelki-és életállapotának megfelelően tud belőle válogatni, magával vinni és továbbadni. Íme, az e heti útravaló.

„Az Irgalom megmutatta sebeit, megbocsátotta a bűneinket és békességet hozott. Legyetek irgalmasok, sebezhetőek és a béke emberei!”

„Aki Krisztusban van, és egyre mélyebb kapcsolatban vele, az sem a jólétben, sem az üldöztetésben nem tud hallgatni a barátjáról, Jézus Krisztusról.”

„Az Irgalom megvendégel több ezer éhes embert és az őt magára hagyó apostolait is. Később ő maga lesz az éhező, aki várja, hogy irgalmat gyakoroljunk vele. Példát adott nekünk, kövessük!”

„Az Egyház a Feltámadott teste. Láthatók és érinthetők a sebei. Ítélkezel a sebzett Krisztuson vagy szeretni akarod őt?”

„Aranyad, ezüstöd lehet, hogy nincs, de tudsz jót tenni. A benned lévő szeretet akkor lesz igazi, ha megosztod másokkal.”

„Mária Magdolna nézi a Mestert, de csak a saját veszteségét látja. Akkor ismeri fel, amikor az nevén szólítja. Adj időt ma is a Jézussal való találkozásnak, hogy kimondhassa a nevedet!”

„Júdás nem merte elhinni, hogy Jézus szeretete nagyobb az ő bűnénél, ezért elpusztította önmagát. Péter elhitte, hogy van bocsánat és Jézus rábízta a közösséget.”