Lélekmentő lelkész, orosz „választás”, segítő KÉSZ

Esti Tükör, 2021. szeptember 17.

Parlamenti választást rendeznek Oroszországban – az ország politikai helyzetét ismerve mind a választás „megrendezése”, mind az alsóház elnevezése (Duma) beszédes kifejezés. Akit az esélylatolgatás részletei érdekelnek, ide kattintva olvashat egy elemző írást a témában.

Ma temették el azt a 16 éves fiatalt, aki feltehetőleg azért lett öngyilkos, mert az osztálytársai zaklatták – a hatóságok nem indítottak büntetőeljárást.

Életben maradt egy másik, szintén Szabolcs-Szatmár Bereg megyében tartott temetésen a sírásó, akit, miután összeesett és leállt a légzése, a mentők kiérkezéséig a lelkész igyekezett újraéleszteni. Az Országos Mentőszolgálat hősnek nevezte a lelkipásztort, miután neki is köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a sírásót.

Megnyílt az ARC-kiállítás, ismét a budapesti Bikás parkban lehet megnézni a jellemzően kritikus alkotásokat.
ign.com

Aki még emlékszik a legendás ZX Spectrum nevű számítógépekre, talán a Sinclair nevet is megjegyezte. Hosszan tartó betegség után 81 éves korában elhunyt Sir Clive Sinclair fejlesztő, kutató, aki a házi számítógépek egyik sikertörténetének megalkotása mellett rádiókat, számológépeket is gyártott a cégével.

orosz választás
Facebook

Megnyílt az ARC-kiállítás, ismét a budapesti Bikás parkban lehet megnézni a jellemzően kritikus alkotásokat.

A néhai miniszterelnök nevét viselő Antall József Tudásközpont több vezető munkatársa is távozott posztjáról, miután kiderült, hogy a kormányközeli politikai elemző intézetnél miként használták a közpénzt indokolatlan luxuskiadásokra.

orosz választás
keesz.hu

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is csatlakozott a koronavírus járványa következtében árván maradt gyermekek megsegítésének támogatói köréhez. A szervezet hatmillió forintos adományát Hercegh Anita, az államfő felesége vette át a KÉSZ elnökétől.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.