Tűzharcban vesztette életét egy fiatal pap

Két rivális mexikói drogbanda konfliktusának lett az áldozata.

Épp Jézus ügyét szolgálta, szentségkiszolgáltatás miatt volt úton a 33 éves ferences szerzetespap, Antonio Orozco, amikor június 12-én autójával egy faluban közlekedve lövések kereszttüzébe került.

A környéken nem ritkák a drogbandák konfliktusai, a katolikus lelkipásztor ennek ellenére szolgálta, építette ott is az egyházat.

Mivel a Cruxnow híradása szerint nem érte korábban fenyegetés Antonio Orozco személyét, feltételezhetően véletlenül érték gyilkos találatok.

– Arra kérjük a hatóságokat, hogy szabjanak határt a közösségeinket érő zaklatásoknak. Már eddig is rengeteg áldozatot követeltek az erőszakos cselekmények, most meghalt a papunk is. Ki lesz a következő? – olvasható a Santa Lucía de la Sierra plébánia közösségi oldalán.

A Catholic Multimedia Center adatai alapján a Padre Juanito néven ismert klerikus volt – legalább – a 29. pap, akik 2012 óta meggyilkoltak Mexikóban.

FORRÁSCrux Now
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.