Nem titok: ők alkotják a Szemléleket

Esti tükör – különkiadás.

Kivételesen nem a nap általunk fontosnak tartott híreit foglaljuk össze ebben a cikkben, hanem arra a többször megfogalmazott olvasói kérdésre válaszolunk, hogy kik és miért működtetik ezt a magazint. Vagyis ezúttal a Szemlélek tükörbe nézésére adunk lehetőséget.

A jelzett felvetés mögött nyilván valamiféle bizonytalanság áll, hiszen az olvasók azon többsége, akik nem teszik fel ezt a kérdést, megbíznak abban, hogy

a cikkek, videók, üzenetek szellemisége, értékrendje önmagában felismerhetővé teszi, mit képviselnek az alkotók.

Ezzel együtt a Szemlélek újraindulásakor képes formában is bemutattuk a szerzőket, akik között megtalálható pedagógus, jogász, ismert médiaszemélyiség, népszerű katolikus pap, lelki író, zenész, hittanár, teológus, közgazdász, gyermekvédelmi munkatárs, kismama, politológus. Sokféle szakmát képviselünk, mi sem értünk mindenben egyet, de közös bennünk, hogy szeretnénk valódi párbeszédeket, egymás iránti nyitottságot és erősebb közösségi szemléletet előmozdítani a magyar társadalomban. Ez az az értékrend, ami a Szemlélek alapját jelenti.

Nagyon fontos számunkra – és ezt az említett képes kompozíció által is megjelenítettük -, hogy nem egyirányú kommunikáció a célunk. A Szemléleket nem csupán a magazin munkatársai, hanem annak olvasói, barátai is alkotják, így a szabadon hagyott profilképbe bárki behelyettesítheti magát.

A társadalomformáló szándék, a közbeszéd indulatmentesebbé, egyben vitaképesebbé alakításában való részvétel nem tucatnyi ember magánügye.

Bárki bekapcsolódhat, akár a leírtak továbbgondolásával, megosztásával, hozzászólással, olvasói levél szerkesztőségünkhöz való eljuttatásával.

A magazinnak létezik hivatalos szervezeti háttere: a Szemlélek Alapítvány biztosítja a kereteket. A kerethez azonban tartalom is szükséges, ezt pedig egyik oldalról a szerzők – és hozzájuk társulva a nekünk cikkeket küldő olvasóink – biztosítják. A fenntartáshoz, az összképhez támogatásra is szükség van, hiszen addig lesz Szemlélek, amíg lesznek, akik olyan értékként tekintenek erre a küldetésre, amelyet kár lenne nem folytatni.

Legegyszerűbben a Szemlélek Alapítvány számlaszámára történő átutalással lehet hozzájárulni missziónk életben tartásához, de egyéni ötleteket ugyancsak szívesen fogadunk ide kattintva elérhető elektronikus levélcímünkön.

A Szemlélek Alapítvány számlaszáma:

10400511-50526986-65751014

És hogy legyen napi aktualitás is ebben a cikkben, alább látható néhány fotó a ma délután tartott szerkesztőségi összejövetelünkről.