Ferenc pápa csocsót kapott

Egyből ki is próbálta a játékszert.

Augusztus 19-én különleges focimeccset játszott a katolikus egyházfő. A mérkőzés végeredményéről ugyan nem szólnak a híradások, azt viszont tudjuk, hogy a pápa pörgetett, passzolt, ellenfele, avagy játszótársa pedig egy olyan toszkán sportszervezet vezetője volt, amely közösség elkötelezett a társadalom tagjait egymástól elválasztó falak lebontásában.

Az ajándék is egy úgynevezett befogadó, akadálymentes csocsóasztal, amelyet fogyatékkal élők is tudnak használni.

A szerkezet oldalán látható rajzon egy futballista olyan szavak között passzolja a labdát, mint csapat, testvériség, szolidaritás, befogadás, sport, önzetlenség.

A pápai meglepetést tervező sportegyesületnek otthont adó Altopascio település polgármestere lelkesen számolt be a Vatikánban lezajlott meccsről, remélve, hogy ezzel a gesztussal még több embert tudnak arra bátorítani, hogy bármiféle hátrányuk ellenére ők is részt vegyenek a közösségi sportolás örömében.

Íme néhány kép, amelyet Sara D’Ambrosio polgármester tett közzé közösségi oldalán:

FELHASZNÁLT IRODALOMIndia Today
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.