„Szellemi honvédő” díjat kapott Balog Zoltán és Márfi Gyula

A díjátadón júdáspénzről és erkölcsi retardáltakról is szó esett.

– Az Országgyűlés szent házában ördögi színjátékokat láthatunk a júdáspénzeken mozgatott képviselőktől – ez a kijelentés is elhangzott a Civil Összefogás Fórum (CÖF) június 11-én tartott eseményén. Hogy mitől lenne pontosan szent az a bizonyos épület, a beszámolókból nem derül ki, de a megfogalmazással így, általánosságban bizonnyal sokan tudnának azonosulni. Csizmadia László, a CÖF elnöke azonban nyilván csak bizonyos képviselőkre gondolt, de sommás véleménye legalábbis elgondolkodtató lehet sokak számára.

Egy bizonyos szövetségről is beszélt, amelyet szerinte „kontraszelektált egyének, erkölcsileg retardáltak” alkotnak, akik ráadásul „mutánsok” is.

Hogy egy olyan szervezettől, amelynek vezetője ilyen stílusban beszél magyar állampolgárok által megválasztott, őket képviselő személyekről, kitüntetést elfogadni, átvenni megtiszteltetés-e – ugyancsak elgondolkodtató dilemma. Mindenesetre Balog Zoltán református püspök és Márfi Gyula nyugalmazott katolikus érsek átvette a „szellemi honvédelemért” járó díjat, amelyet a CÖF elhunyt alapítójának, Bencze Izabellának is odaítéltek.

FELHASZNÁLT IRODALOMMagyar Hírlap
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.